Min hverdag

Lev dog livet !!

Eller skam dig !

På mange områder adskiller min hverdag sig væsentligt fra andres. Det skyldes naturligvis min afhængighed fra andre personer, heriblandt mine hjælpere. 
 

Da der er en masse praktiske ting forbundet med at stå op, kommer jeg faktisk først rigtig i gang med dagens indhold sidst på formiddagen. Med mindre jeg selvfølgelig har aftaler eller gøremål tidlig på dagen.

Et ordinært arbejde som sådan har jeg aldrig haft, men det betyder bestemt ikke at min hverdag er grå, trist og kedelig ! 

Hele vejen op gennem opvæksten har jeg haft et utroligt 'drive', på godt gammel dansk: Masser af krudt i røven!

Jeg startede som dreng i 70'erne med at være aktiv spejder i Det Danske Spejderkorps. DDS havde et udvalg ved navnet Handicapudvalget. Det havde til formål at tilrettelægge hvad man kaldte for I-lejre. (Integrations spejderlejre). Med årerne kom jeg med i tilrettelæggelsen af disse lærerige og sjove arrangementer. 

I 18 år var jeg aktiv tillidsmand i Dansk Handicap Forbund. Det startede med oprettelsen af Aalborg ungdomsgruppe, en lokal afdeling for forbundets yngste medlemmer. Gennem årerne er det blevet til en del forskellige poster, lige fra menig medlem, afdelingskasserer, kredsformand, hovedstyrelsesmedlem - til medlem af kursusudvalget.

Efter at have afviklet min karriere i DHF, følte jeg behov for at indføre nogle gennemgribende ændringer, for at give hverdagen nyt indhold. Ændringerne tog sin begyndelse med et gammel ønske om at have min egen hund. Det krævede imidlertid at jeg måtte flytte til et lejlighedskompleks, hvor hundehold er tilladt. Jeg fandt med held en dejlig lejlighed, med en skøn lille have til og masser af grønne områder i nærheden af boligen.

Umiddelbart efter flytningen fik jeg så min hundehvalp. Opdragelsen af Lego påtog jeg selv.  Jeg følte at det ordinære hundetræningsprogram var mangelfuld, når hunden skal lære at dens ejer er kørestolsbruger og 'kun' kan give verbale kommandoer, og ikke har mulighed for at gribe ud hvis noget skulle opstå. Derfor udviklede jeg mit eget træningsprogram. Om det virkede ? Jeg har haft Lego i 2½ år og må nok sige at vi har en harmonisk tilværelse. Så med masser af tålmodighed, konsekvens, viljen til succes og indfølingsevne, syntes jeg det er lykkedes rigtig godt.

På samme tid havde jeg påbegyndt følgende HF fag: Billedkunst B niveau, Psykologi C niveau og Dansk A niveau på VUC i Aars. Dette for at udfordre mig intellektuelt, for ikke helt at gå i stå. Senere har jeg læst Filosofi C & B niveau,  samfundsfag C niveau. I skoleåret 2006 - 2007 har jeg valgt at kaste mig over fagene: historie B niveau og religion C niveau. Her i 2011 har jeg valgt det 2 årige historie på b niveau.

Hvad VUC angår har jeg gennem 4 år været med i kursistrådet. De sidste par år har jeg været med i arbejdet i centerrådet i VUC Nordjylland. Det har været et meget spændende arbejde, ikke mindst på grund af strukturarbejdet fra amt til selveje fra 1. januar 2007. I foråret 2007 blev jeg valgt ind i bestyrelsen. Endnu en gang er jeg blevet genvalgt til bestyrelsen.

 

Ved disse gennemgribende ændringer, har jeg fået øjnene op for nye muligheder for udfoldelse, hvilket tydelig ses på produktionen af mine skulpturer, malerier og ikke mindst havemøblerne.

Når vejret er til det, nyder jeg at komme rundt til Open air i Øster Hurup, Grøn koncert i Aalborg og andre musik arrangementer. En god film i biografen, eller bedre endnu et godt teaterstykke. Men når der rigtig skal slappes af, er der ingenting der slår en fisketur.                       

 Når jeg fisker er det oftest ved en af de mange fiskesøer, men helst ved Gunderup fiskesø.   

Som alle andre der har rundet de 40, har jeg følt et behov for at få rørt mig fysisk. Derfor går jeg til handicapridning, svømning med vandgymnastik og fysioterapi.

Med de mange forskellige arbejdsopgaver, har jeg af og til følt, at dagene har været for korte.

Lad mig slå en ting fast: Et liv som handicappet behøver så sandelig ikke være kedeligt! Tværtimod! 

 

Startside ] Op ]

Send e-mail til TBN-Team med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Senest opdateret: 10. December 2006